Safe Info 12. Mai 2020

Hei,

Her er status oppdatering på de viktigste sakene for tiden.

Arctic har arbeid til medio august på nåværende kontrakt.

Har ikke fått ny kontrakt utover dette, uten kontrakt vil Arctic gå til land. Videre skjebne er diskutert men ikke bekreftet.

Vi har også fått beskjed om at Barents kommer til Norge i september og skal bemannes med norsk besetning.

Bedriften jobber med kontrakter til Barents, men ikke noe er bekreftet enda.

Når det gjelder alle som har sittet i karantene i Norge før utreise (ikke hjemme karantene) så holder SAFE Transocean på med kartlegging av dette og vi vil forlange kompensasjon for de det gjelder.

Send en oversikt til Egil Bjørgås : Egil.Bjorgas@deepwater.com med dato på perioden, hvilken rigg, og hvilket land du bor i.

En samordnet liste vil bli sendt til SAFE sentralt og avgjørelsen vil bli tatt med advokat om hvem som evt. har krav på kompensasjon.

Bedriften har startet et arbeidet med å se på radiooperatørene/Rig Admin sin rolle offshore kontra det å flytte stillingen onshore.

Cat-D riggene har midlertidig Rig Admin til 30 juni.

En arbeidsgruppe med representanter fra bedriften, fagforeningene og vernetjenesten skal sammen se på løsninger.

Fagforeningene ønsker å beholde radiooperatørene/riggadmin på alle Transocean sine rigger, men vi må være ærlig å si at signalene er sterke på bedriften vil flytte stillingen til land.

Vil anbefale alle og lese SAFE elementene og spesielt det fra 30.04 der saken om smittespredning på fly som Egil sto i front for er tatt med.

Med vennlig hilsen,

Steinar Nesse

Styreleder SAFE Transocean

+47 906 21 226

Skriv ut siden