Safe Info 07.Sept 20

Hei

Her er en oppdatering om nedbemanningsprosessene i Transocean.

Som dere ser er det nå blitt flertall dette fordi det er varslet 20-25 oppsigelser i landorganisasjonen også.

Når det gjelder prosessen etter at Arctic gikk til land så er det mye å ta tak i. Vi finner feil i ansiennitets listene, brudd på ansiennitets prinsippene ved nedrykk og prosessen går utrolig tregt.

Man kunne forvente at et selskap som Transocean kunne klare å nedbemanne og blø inn ett rigg mannskap i 7 andre uten store problemer men det er ikke tilfelle.

Når nå i tillegg Transocean klarer å starte med en nedbemanning på land mitt oppi dette er det på tide å stoppe opp, her må vi ta en ting om gangen så vi har nå forlangt nedbemanningen offshore ferdig før vi starter på dette arbeidet på land.

Når vi hadde nedbemanningen i 2016 så endte vi opp med 4-5 rettsmøter og en rettsak som vi vant, nå kan vi fort få  10-15 rettsaker hvis ikke Transocean retter seg etter prinsippene som er gjeldene.

Fikk et flott bilde fra en info skjerm der IE er strålende fornøyd med tilstanden i Transocean og nedbemanningsprosessen. Dette viser den fundamentale forskjellen på SAFE og IE der vi sliter med hele prosessen og brudd på tariff  og hovedavtale så er IE strålende fornøyd og synes samarbeidet med Transocean er topp.

Ha en fin kveld

Med vennlig hilsen,

Steinar Nesse

Styreleder SAFE Transocean

+47 906 21 226

Skriv ut siden